High expectations imply utter happiness and bitter disappointment. May we all have both in our lives!

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Shakespeare stuff

Mi-aduc aminte cât ne-a chinuit Dorobăţ în facultate cu Shakespeare.... ce cursuri cu multe semne de suspensie puteai lua şi ce groază generală era pentru noi cursul practic al lui.

Şi totuşi, acum am în bibliotecă un volum cu operele complete ale lui Shakespeare and I have him to thank for that:) So, I say, all the best to you professor!

Prospero:
Our revels now are ended. These our actors,
As I foretold you, were all spirits, and
Are melted into air, into thin air:
And like the baseless fabric of this vision,
The cloud-capp'd tow'rs, the gorgeous palaces,
The solemn temples, the great globe itself,
Yea, all which it inherit, shall dissolve,
And, like this insubstantial pageant faded,
Leave not a rack behind. We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep.

2 comentarii:

DeepBlueSunshine spunea...

Ziceam într-un comentariu care s-a rătăcit în virtual că eu nu-l consider pe Doro răspunzător pentru volumul de opere complete ale lui Shakespeare din biblioteca mea. E drept că el ni l-a predat pe Marele Will în facultă, dar din toate cursurile şi seminariile dedicate, eu am rămas numai cu procrastinarea lui Hamlet. În rest, amintiri difuze. Or fi fost irosite pe mine, mai ştii? Deşi ţin minte şi acum sonetul 116 învăţat în generală şi Shakespeare îmi plăcea dinainte să îl transforme Doro în simplu obiect de studiu în loc de obiect de admiraţie.
Ce vreau să spun e că Doro, ca profesor de pedagogie, printre altele, nu prea era un bun pedagog. Iar volumul mi l-am cumpărat pentru că era un chilipir: 300.000 lei, dacă îmi aduc bine aminte, la Casa Cărţii, pentru Operele complete ale lui Shakespeare, e ceva, nu?

Cati spunea...

Da, si asta e adevarat. Dar ce voiam sa zic e ca desi nu el m-a facut sa il iubesc pe Sh (imi placea way before si ai dreptate cu ec zici aici depre pedagogia lui), faptul ca ne-a pisat cu fiecate piesa de-a lui m-a determinat sa le citesc pe toate, ceea ce poate nu as fi facut din proprie initiativa la momentul respectiv...