High expectations imply utter happiness and bitter disappointment. May we all have both in our lives!

miercuri, 16 decembrie 2009

Iarna pe uliţă

Ieri m-am rătăcit în Cişmigiu. Voit. M-am plimbat pe alei trecând uneori pe aceleaşi fără să bag de seamă, neîndurându-mă să mă rup de bucuria care pusese stăpânire pe mine. Ningea cam viscolit e drept şi era tare frig, dar mă simţeam bine .

Mă trezeam încet după un somn greu, fără vise, indus de o oboseală accentuată. Şi îmi dădeam seama că îmi plăcea ce vedeam. Alb, alb şi iarăşi alb. Un mic pustiu pe alocuri pentru că am dat şi peste locşoare unde pasul meu a fost primul care le-a călcat în dimineaţa aia.

Azi iar am mers prin Cişmigiu deşi era deja târziu. Ceva mai multă lume, un pic mai multă grijă să nu fac tumbe prin zăpadă fără voie. Asta cel puţin iniţial, pentru că dupa vreo 5 minute am căpătat încredere şi m-am băgat fix pe unde era zăpada mai batatorită şi un pic îngheţată.

Iarna mea pe uliţă a început. Dar nu va fi completă decât de Crăciun, când merg acasă la ai mei şi la orăşelul meu de provincie pe care mai toţi îl plasează în Moldova. Fie! De data asta treacă de la mine, las teritorialitatea la o parte.

De-abia aştept să văd Dunărea cu gheaţă la mal şi pâcla nedesluşită a malului celălalt pe ceaţă! Şi faleza troienită şi toate lucrurile dragi mie acolo dintotdeauna...

11 comentarii:

alex spunea...

buzau sau ramnic?

Cati spunea...

Hehe, niciunul :)

Irina spunea...

Hehe... eu în prima seară când a nins mă dădeam pe gheaţă în spatele blocului în drum spre casă :)

Irina spunea...

Trebe să fie chiar faină Dunărea iarna... Am fost mai demult la Galaţi la olimpiada de engleză şi ţin minte vag un râu (deci cred că Dunărea era). Era frig, dar nu mai ţin minte dacă era iarnă... ţin minte că ne-a chinuit tare vântul şi frigul în general şi abia aşteptam să mergem acasă. Deci chestii gen frumuseţea ceţii de preocupau mult prea puţin :)

Cati spunea...

@Irina: Da, adevarul e ca pe mal iarna te cam ia cu bataiala; Crivat, deh!

alex spunea...

p.s. galati si braila sunt in moldova ;)

Cati spunea...

He, he, Braila e in Muntenia. Historically&geographically :)

alex spunea...

si-atunci de ce vorbiti acelasi grai moldovenesc?

p.s. eu is din piatra neamt deci n-am nici o jena :D

Cati spunea...

Pai n-am nici eu vreo jena, desi am un accent foarte vag, care apare doar cand vorbesc cu ai mei. Plus ca am facut fac 4 ani in Iasi si iubesc si orasul si Moldova in general :)

E discutabil, clar suntem influentati de graiul moldovenesc, dar accentul e oarecum altfel :)

Banuiesc ca e cam aceeasi chestie cu Banatul si Ardealul, adica un banatean se oftica cumva daca ii zici ca e ardelean...Niste prostii pana la urma...

Cert e ca orice brailean iti va spune ca el e din Muntenia nu din Moldova;

alex spunea...

nope :) cunosc un brailean care recunoaste ca e moldovean :P

Cati spunea...

Well, atunci e exceptia care confirma regula :))