High expectations imply utter happiness and bitter disappointment. May we all have both in our lives!

luni, 30 martie 2009

In Flames

Din categoria "de-ale mele", savurez in seara asta un concert de metal. First dupa muulta vreme. Ups, mint. A mai fost si cel al Interitus Dei. My bad, guys, nu dati cu pietre, rosii, sau ce va mai trece prin maini! (erata: Accept CD-uri, totusi!)

E si vremea destul de placuta... Deh, e normal, doar am facut request special aici.

So, deocamdata doar un intro, cu cateva detalii despre In Flames.

Acesti metalisti suedezi s-au adunat pe la 1990, deci au ceva history in spate. Io am auzit de ei ceva mai tarzior, recunosc, dar de atunci ii ascult cu placere, in ciuda accentelor usor heavy care nu flateaza urechile mele pisicesti prea des.

Sunt oaresicat niste trail blazers la capitolul death, in sensul ca au imprimat o oarecare linie melodica in domeniu si si-au onorat promisiunile cu succes.

Nu am fost niciodata un mare fan death, dar ei sunt printre trupele de death care m-au cucerit si m-au facut sa imi mai largesc orizontul metalist.

Chiar daca in timp, trupa a evoluat ca stil (mai putin screaming pe alocuri, mai mult clean voice), in mod clar au si vor avea un cuvant de spus in domeniu. Iar albume ca The Jester Race, Whoracle, Colony, Clayman, vor ramane cu noi forever.

In plus, alaturi de At The Gates si Dark Tranquility, au fost creatorii genului de death melodic, mai usor de digerat si pentru alte categorii de public in afara fanilor death clasici.

In Flames au un stil vocal care imbina growl cu scream si parti de voce clean, ceea ce imprima o nota caracteristica si usor recognoscibila muzicii lor.

Vocalistul trupei, Anders Fridén, e un frontman carismatic, cunoscut si prin podoaba sa capilara rasucita in codite rasta, un stil mai putin abordat pe scena metal. Canta cu In Flames din 1995, an in care au lansat multlaudatul The Jester Race.

Ca fapt divers, capul de bufon/joker a devenit un fel de logo al trupei, aparand pe majoritatea articolelor lor promotionale, albume, etc.

Revin cu un later update deseara sau maine, dupa ze concert.

S-auzim de bine!

Later edit: Concertu' antrenant, cu sunet nu de cea mai bun calitate, intr-un cort trantit neinspirat in mijlocul Arenelor Romane. Dar pentru o prima impresie live, In Flames merita, chiar si in lipsa unor membri din trupa....Good job guys, u rock, even for a blacker like me!

4 comentarii:

pauzamea spunea...

Cum ai aflat de trupa asta?

Cati spunea...

Well, in momentul in care incepi sa asculti metal extrem, ajungi sa dai si de genuri conexe celor pe care le asculti. Eu ascult black metal, iar death-ul e inrudit. Mai serios am aflat mai multe despre death in facultate, intr-un cerc de prieteni cu pasiuni comune.

Daca vrei sa afli mai multe despre genurile astea, exista o Encyclopaedia Metallum pe net: http://www.metal-archives.com/

Poate aberez si stii deja despre lucrurile astea. Daca nu, hope it helps!

Anonim spunea...

Hehe, au avut si joker-ul cand si-a pus vocalul palaria aceea caraghioasa pe cap! :)

Cati spunea...

Well, cu mare greutate am vazut palaria. Deh, rau e sa fii midget ;))