High expectations imply utter happiness and bitter disappointment. May we all have both in our lives!

miercuri, 13 mai 2009

Fara explicatii

Sunt oameni care te cerceteaza fara vorbe, doar din priviri, care te studiaza pe nesimtite si care iti pot pune in fata ochilor liste si liste de calitati si defecte pe care le ai doar dupa cateva ore pe care le petreci impreuna.

Care iti cer sa le explici de ce iti place x sau y. Si cum iti explici asta si astalalta. Oare oamenii astia nu pot intelege un raspuns gen "Nu stiu. Pur si simplu imi place. Nu pot descrie sentimentul"?

De ce totul trebuie sa aiba o explicatie? De ce trebuie sa iti explic senzatia mea atunci cand imi cufund mana in apa rece a paraului de munte? Sau sa iti detaliez bucuria mea tainica in fata unui tablou? De ce totul trebuie sa fie logic si perfect motivabil? De ce nu putem intelege ca unele lucruri nu pot fi descrise si explicate si ca le traiesti fara sa le poti reda? De ce trebuie sa stricam magia unei clipe cautandu-i formula si pierzand-o in explicatii desarte? De ce nu putem doar sa traim si sa simtim? Fara explicatii. Fara liste. Fara analize. Fara sa despicam firul in patru. Fara sa rationalizam. Simplu. Fara.

2 comentarii:

bampi spunea...

pai daca am intelege ca anumite lucruri sunt asa pentru ca sunt, viata asta ar deveni prea plictisitoare, oamenii nu ar mai fi enervanti si totul ar fi prea simplu

Cati spunea...

Ceea ce voiam sa subliniez e ca unele lucruri pur si simplu sa le simti si ca e greu sa explici altcuiva ce iti inspira tie x si y chestie...

Merci de comment si welcome here!