High expectations imply utter happiness and bitter disappointment. May we all have both in our lives!

miercuri, 7 ianuarie 2009

De ce ne dorim trafic?

Dupa ce am citit comentariile legate de un post de succes si am ingurgitat si replicile "acuzatei", mi-am pus o intrebare: ce conteaza cel mai mult pentru un blogger?

Trafic maxim, comentarii peste comentarii, sa fie cunoscut in blogosfera, intr-un cuvant sa aiba succes? Sau sa stie ca acea exprimare personala a gandurilor lui, a lucrurilor marunte care i se intampla e citita macar de un alt om? Desigur, suntem oameni diferiti si pentru fiecare conteaza cu totul altceva.

Pentru mine conteaza foarte mult ca un om sa scrie cu pasiune, sa se exprime pe sine, asa cum este, fara a incerca sa urmeze o reteta. Dar, din nou, asta depinde de ceea ce doresti sa obtii.

Daca iti doresti trafic, alegi subiecte "fierbinti" care stii ca vor da nastere unor dispute, incerci sa arunci in joc posturi care sa provoace oamenii la dialog (in contradictoriu sau nu).

Daca iti doresti doar sa scrii, sa te confesezi "paginii", sa spui niste lucruri care crezi ca trebuie spuse, sa-ti exprimi o opinie sincera si sa ti-o sustii, conteaza oare cati oameni te citesc si daca esti un blogger de succes?

Eu cred ca nu. Pentru ca NU asta iti doresti. Nu sunt ipocrita, ma bucur ca un copil cand cineva imi lasa un comentariu si aflu ca e de acord cu mine, sau, dimpotriva, ma combate, dar nu pentru asta mi-am inceput blogul. Ci pentru ca am vrut un locsor in care sa fiu cu gandurile mele. Si cred ca sunt multi ca mine. Asa cum sunt si mai multi bloggeri de succes. Personal ii admir pentru ca reusesc sa faca atatia oameni sa reactioneze. Sau sa ii distreze, sa le descreteasca fruntea. E mare lucru! De aceea ma intristeaza sa vad dispute fara sens ca cea despre care vorbeam mai sus.

Putem sa ne contram si fara sa aruncam cu sageti otravite unii in altii. It's a free world, intr-adevar, dar poate nu ar trebui sa radicalizam atat de mult lucrurile. Nu citesc Cosmopolitan, Avantaje, si altele de gen, habar n-aveam de Alexandrina, dar o citeam pe Miruna si sincer, o admiram pentru felul in care scrie. Sincer, direct, cu suflet.

Haideti sa scriem mai putin pentru trafic (Ronnie, subscriu), si mai mult pentru continut in sine. Pentru ceea ce simtim. Pentru ceea ce credem. Pentru ceea ce vrem sa exprimam.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu cumva confunzi articolul mirunei cu cel al sabinei? Era vorba de revista avantaje, daca nu am insel.

Cati spunea...

Nu, intr-adevar era Avantaje, dar eu am pus Cosmopolitan pentru ca mi se pare mai crappy decat celalalt. Nu le confund. Stiu despre ce vorbesc:)

mola spunea...

Cred ca daca mai vad un post de 200 de cuvinte despre "hai sa nu scriem pentru trafic" am sa borasc.

Cati spunea...

Si totusi ai citit macar doua despre acest subiect.