High expectations imply utter happiness and bitter disappointment. May we all have both in our lives!

miercuri, 14 ianuarie 2009

Hai la criza neamuleeee

Criza. Este in ziare. Este pe net. Este la radio. Este la TV. Peste tot se rasfrange umbra ei nemiloasa. Pana si la master am avut un proiect despre...ati ghicit, criza! Ok, ma intreb daca bag fierul de calcat (calchiez aici vechiul banc din epoca de aur, e adevarat), tot despre criza voi afla?

Lasand ironiile deoparte, iata ce spiceste despre subiect un oarecare pisicolog:
Romanii nu au obisnuinta calculului utilitatii asteptate si nici politicienii. Cu totii pendulam intre a fi naivi sau catastrofici.

Asadar, in buna traditie mioritica, ori "lasa bah, ca merge-asa, pe noi ne ocoleste criza ca suntem romanasi jmecheri cu jipane si palate" or "valeu maica o sa ne ingroape criza asta pe toti"

Ok, asadar, poate pentru prima oara ar trebui s-o lasam mai moale cu "vineee, vine urgia, potopul, lacustele, al treilea razboi mondial" si cine stie ce-o mai veni ca peste noi nush cum da vin toate rautatile, saracutii, da si cu "ei si? ma doare la basca, hai noroc si la multi ani, cand ne-o fi mai rau asa sa ne fie" si cu incursiunile interminabile prin multilateral dezvoltatele noastre "hypermarketuri" si "cash&carry" din care caram neobosit cu nemiluita orice, oricand, oricum, si sa adoptam si noi o atitudine moderata, echilibrata, etc. etc.

Uhmmm, excuse me? Ce zisesi? Cum vine asta? Moderatie? Echilibru? Ce e astea, bre? Pai ai cazut in cap? Unde ai auzit tu de ashea ceva? Pai bine mah, da' tu ai uitat ca noi suntem latini? Si balcanici, vulcanici si alte adjective colorate in -ic? Pai nu stai bine cu mansarda? Si ce daca-i criza bah???? Adica ce, sa nu-mi mai iau io plasma de aia nesimtita in garsoniera mea confort coispe unde stau cu posterioru pe canapeluta si cu picioarele in buda? Pai bah, daca am cu ce... Te oftici?

Pai si ce daca nu-mi mai pot plati ratele la Mertzu ala de mi l-am tras asta vara sa agat si io o bucata mai acatarii pe Kiseleff? Da de cizmele alea de 10 milioane ce zici, fata? Da, o sa fiu cam stramtorata la sfarsitu lunii....Si vine si chiria....Eh, lasa ca vad io ce fac. Hai in Plaza, tu!

Deeeci, cine zicea ce zicea? Ca avea dreptate!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Stii care e avantajul?
Daca nu-ti mai cumperi fitze de 'jde milioane, poti sa cheltui mai mult pe distractii: iesit in oras, opera/teatru, excursii.
De ce? Pentru ca per total iesi mai ieftin. Dar mai castigat.

Cati spunea...

Mda, e drept. Eu m-am gandit sa fac un mic sacrificiu si sa las migratiile pe afara pana prin martie asa cand scap si eu de dizertatie.