High expectations imply utter happiness and bitter disappointment. May we all have both in our lives!

duminică, 11 ianuarie 2009

When you live forever...

what do you live for? Sa prespunem ca toate filmele cu nemuritori, vampiri si alte specii ciudat-fantastice ar avea un sambure de adevar. Ca undeva, in lumea asta, printr-o anomalie genetica, a aparut un om indestructibil. Care nu poate muri. Orice ar face.

Daca ai fi tu acel om, cum ar fi viata ta? Stiind ca poti trai la infinit, ce ratiune de a trai ti-ai gasi? Pentru ce ai trai? Cum ar fi sa stii ca iti poti vedea stra-stranepotii traind si apoi stingandu-se ca tot restul lumii?

Eu cred ca omul ala s-ar simti groaznic de singur la un moment dat. Daca noi, in aceasta viata scurta adunam atatea amintiri, ne hranim de atatea ori din trecut si regretam atatea, la el toate astea ar fi la + infinit. Cati oameni poti iubi fara sa simti ca te stingi si tu cu ei odata atunci cand isi dau ultima suflare? Cate amintiri poti duce fara sa iti doresti sa pui capat agoniei? Pentru ca la un moment dat, firul acela infinit devine o povara si ajungi sa iti doresti ca, macar pentru un moment, sa arunci Pamantul din spate. Pentru ca e prea greu. Prea mult. Si ai vrea sa dormi. Doar sa dormi. Forever.

2 comentarii:

Anonim spunea...

"Who wants to live forever", anyway, tot de la Queen citire... Macar sa stim noi cum sa folosim viata asta care ni se pare uneori prea scurta, alteori prea lunga. Regrete oricum aduni, ca e vorba de cativa ani sau de eternitate. Important e, cand privesti in urma, sa ai mai multe motive de bucurie decat de tristete.

Cati spunea...

Asa e. No regrets whatsoever!
Si totusi, daca ai trai forever, pentru ce ai trai?